U N I V E R Z I T E T U S A R A J E V U
POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI
FAKULTET
U skladu sa članom 44. Pravila
studiranja za treći ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu,
Poljoprivredno-prehrambeni fakultet objavljuje
O B A V J E Š T E NJ E
O STAVLJANJU NA UVID JAVNOSTI
Korigovane
radne verzije projekta doktorske disertacije, kandidata mr. Edine Šertović,
studenta studijskog programa III ciklusa
studija-Prehrambene tehnologije, pod naslovom:
«UTICAJ OMJERA
KRAVLJEG I SOJINOG MLIJEKA, PROBIOTIČKIH
KULTURA I VOĆNIH KONCENTRATA NA KVALITATIVNE ASPEKTE FERMENTIRANIH NAPITAKA», i
Izvještaja o ocjeni korigovane radne verzije projekta doktorske disertacije,
koji je sačinila Komisija u sastavu:
1.
Dr. Enisa
Omanović-Mikličanin, doktor hemijskih nauka, redovni
profesor Poljoprivredno-prehrambenog
fakulteta Univerziteta u Sarajevu za oblast Primijenjena hemija u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, predsjednik,
2.
Dr. Zlatan
Sarić, doktor poljoprivrednih nauka, redovni profesor
Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta
Univerziteta u Sarajevu za oblast Tehnologija
prehrambenih proizvoda animalnog porijekla, mentor-član,
3.
Dr. Rajka
Božanić, doktor biotehničkih nauka, redovni profesor
Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na predmetima
Tehnologija fermentiranih mliječnih napitaka, sireva i surutkinih proteina, član,
4.
Dr. Miroljub
Barać, doktor biotehničkih nauka, redovni profesor
Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu za oblast Biohemija, član.
Projekt
doktorske disertacije i izvještaj o ocjeni disertacije bit će dostupni na uvid
javnosti 30 dana od dana objavljivanja ovog obavještenja, a mogu se pregledati
u prostorijama Biblioteke Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu
(prizemlje), ulica Zmaja od Bosne 8. svakim radnim danom u periodu od 9 do 15
sati.