STUDENTSKA EKSKURZIJA U NOVI SAD

STUDENTSKA EKSKURZIJA U NOVI SAD
Tokom proteklih dana, studenti Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta UNSA su tokom četverodnevne ekskurzije imali priliku posjetiti poljoprivredno gazdinstvo Farmu Spreča kod Kalesije, nadaleko poznati Novosadski sajam, te Univerzitet Singidunum u Beogradu.

Prvog dana putovanja, nova iskustva su zabilježena posjetom Farmi Spreča gdje smo uživali gostoprimstvo domaćina koji su nas ugostili, te proveli kroz samu farmu i proizvodni pogon koji se nalazi u sklopu iste.

Nastavkom puta smo stigli do Novog Sada gdje su nas naredni dan čekale aktivnosti posjete jedinstvenom poljoprivrednom Novosadskom sajmu koji je nadaleko poznat diljem Evrope. Treći dan boravka čekala nas je posjeta Univerzitetu Singidunum u Beogradu, a ostatak dana je bio predviđen za slobodne aktivnosti. Četvrti dan smo iskoristili za studentsko druženje u autobusu tokom povratka za Bosnu. 

Tokom čitavog puta smo bili predvođeni od strane uvaženog prof.dr. Ervina Zečevića i prof.dr. Merime Makaš koji su nam ujedno i omogućili da ova ekskurzija ostane još jedno nezaboravno iskustvo u očima svih studenata, te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo. Nadamo se da će nas slične aktivnosti dočekati i naredne godine. 


























Objavljeno: 04.06.2022