SEMINAR O NAČINIMA IZGRADNJE I METODAMA ODRŽAVANJA FUDBALSKIH TERENA

SEMINAR O NAČINIMA IZGRADNJE I METODAMA ODRŽAVANJA FUDBALSKIH TERENA

U organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održan seminar o načinima izgradnje i metodama održavanja fudbalskih terena.

Seminar je održan u prostorijama Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, a prigodnim govorima su ga otvorili dekan ove ustanove Muhamed Brka i generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić.Predavači na seminaru su bili mag.polj. Bojan Jovanović, mag.polj. Barbara Zanelli, Bachelor Poljoprivrede, Benjamin Imamović i dipl.ing.polj. Gorazd Nastran, te su obrađene teme „Savremene metode izgradnje nogometnih terena“, „Planiranje i podizanje savremenog sportskog terena na stadionu Grbavica“, „Održavanje sportskih travnjaka“ i „Načini održavanja i pripreme fudbalskih terena u Engleskoj Premijer ligi“.
Izvršni direktor Sektora za administraciju NS/FS BiH Nihad Hodžić je o ovom događaju rekao:


„Cilj ovog seminara je da unaprijedimo edukaciju na polju održavanja fudbalskih terena. Poznata je stvar da tereni u Bosni i Hercegovini nisu na onom nivou na kojem bismo željeli da jesu, te nisu ni blizu onoga što gledamo u Evropi. Suština kvaliteta jednog fudbalskog terena nije toliko u metodi izgradnje koliko je u načinu održavanja“, kaže Hodžić i nastavlja:


„S obzirom na to da smo posljednjih godina u BiH izgubili znanje u vezi sa održavanjima terena, NS/FS BiH u saradnji sa Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom u Sarajevu organizuje seminar s ciljem da uključimo u ovu problematiku što više studenata ovog fakulteta, kao i radnike koje rade na održavanju terena u klubovima BH Telecom Premijer lige.“


Studenti poiljoprivrede iz cijele BiH su učestvovali na ovom seminaru, kao i predstavnici klubova našeg elitnog fudbalskog takmičenja.

Objavljeno: 18.12.2019