POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2024

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2024

Humanity in Action BiH otvara poziv za prijave bh. studenata_tica za učešće na ljetnim Fellowship programima o ljudskim pravima koji organizuju Humanity in Action uredi u Amsterdamu, Berlinu, Kopenhagenu, Sarajevu (3. juni – 28. juni. 2024. godine) i u SAD-u, čiji će se Fellowship program održavati dijelom online i dijelom u SAD-u uživo (lokacija i termini će biti objavljeni uskoro).

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Naši interdisciplinarni ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u šest gradova i okupljaju preko 110 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Poziv za prijave otvoren je do 4. februara 2024. godine putem online aplikacije.

Za sva dodatna pitanja pošaljite mail na  bosnia@humanityinaction.org  .

Budite jedan od studenata_tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!Objavljeno: 20.12.2023