KONKURS ZA STIPENDIJE

KONKURS ZA STIPENDIJE


Muzej ratnog djetinjstva (MRD) raspisuje konkurs za stipendiju “Lejla Hairlahović-Hušić” koja se dodjeljuje jednom godišnje kandidatkinji ili kandidatu u spomen na prerano preminulu istraživačicu MRD-a.

Inspirisani Lejlinim uvjerenjem da je obrazovanje temelj društva, stipendiju smo osnovali s ciljem podrške istraživačicama i istraživačima. Stipendiju dodjeljujemo u saradnji sa Fondacijom “Lejla Hairlahović-Hušić”. Vrijednost stipendije za 2023. godinu iznosi 3.000,00 KM i dodjeljuje se jednokratno.

Na konkurs se mogu prijaviti doktorantice i doktoranti državljani Bosne i Hercegovine ili strani državljani koji istražuju na prostoru Bosne i Hercegovine, a koji rade istraživanja iz oblasti antropologije, arheologije, psihologije, pedagogije, historije, sociologije, lingvistike, književnosti, filozofije, historije umjetnosti, prava, politologije i žurnalistike.

Ugovorom će biti precizirano dostavljanje dokaza o realizovanom istraživanju. Utrošak sredstava dodijeljene stipendije neće biti potrebno pravdati. Odluku o dodjeli stipendije donosi stručni žiri koji imenuje Muzej ratnog djetinjstva.

Svoju prijavu sa naznakom “Prijava za stipendiju Lejla Hairlahović-Hušić” pošaljite do 20. februara 2023. na info@warchildhood.org.

Uz vlastite kontakt podatke, potrebno je priložiti sljedeće:

Kratki sažetak/prijedlog istraživačkog projekta za koji biste kao poticaj iskoristili stipendiju (do 3.000 znakova); 

Profesionalnu biografiju; 

Jednu akademsku preporuku.

Stipendija će biti dodijeljena do kraja marta 2023. godine kada će biti objavljeno ime dobitnice ili dobitnika. Za sve upite možete nam se obratiti na info@warchildhood.org do 15. februara 2023. godine. 


KONKURS ZA STIPENDIJE

Preuzmi dokument ovdje

Objavljeno: 23.01.2023