ERASMUS + PROJEKT LANDS - OBUKA IZ OBLASTI PRINCIPI UPRAVLJANJA SEOSKIM DOMAĆINSTVIMA U AGROBIZNISU

ERASMUS + PROJEKT LANDS - OBUKA IZ OBLASTI PRINCIPI UPRAVLJANJA SEOSKIM DOMAĆINSTVIMA U AGROBIZNISU

Najava obuke: Principi upravljanja seoskim domaćinstvima u agrobiznisu


 

Dana 1.10.2020. godine (četvrtak) sa početkom u 10:00 časova u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije "SERDA" održat će se obuka na temu "Principi upravljanja seoskim domaćinstvima u agrobiznisu" namijenjena poljoprivrednim gazdinstvima, seoskim domaćinstvima i svim potencijalnim pružaocima usluga u agrourizmu.

 

Obuka se organizuje u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom "SERDA" u čijim će se prostorijama (Kolodvorska 6, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i održati, a u sklopu redovnih aktivnosti Erasmus+ projekta LANDS.

 

Sveukupni cilj obuke je povećanje znanja korisnika (osoba koje se bave agroturizmom, njihova udruženja, osobe koje žele razviti svoju ideju bavljenja agroturizmom) o osnovnim principima u upravljanju seoskim domaćinstvima u agrobiznisu.  Polaznici će steći znanja i poboljšati vještine neophodne za kvalitetno rukovođenje i upravljanje seoskim domaćinstvima, odnosno:

  • Upoznati se sa konceptima agrobiznisa
  • Upoznati se sa osnovnim funkcijama upravljanja seoskim domaćinstvom,
  • Upoznati se sa konceptima strateškog i taktičkog upravljanja seoskog domaćinstva,
  • Upoznati se karakteristikama odlučivanja i važnošću donošenja odluka
  • Upoznati se sa zakonskim propisima iz oblasti agrobiznisa
  • Upoznati se sa načinima promocije agrobiznisa

 

 

Obuku će voditi nastavno osoblje sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, odnosno prof. dr Sabahudin Bajramović  i mr Emir Bećirović.

 

 

Objavljeno: 25.09.2020