U SARAJEVU PREDSTAVLJANJE NOVIH TEHNOLOGIJA U POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ TEHNOLOGIJI

U SARAJEVU PREDSTAVLJANJE NOVIH TEHNOLOGIJA U POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ TEHNOLOGIJI


Organizator konferencije u hotelu Hills je Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu i Poljoprivredni fakultet Univerziteta Ege (Izmir, Turska), u saradnji sa Društvom za medicinski i biološki inžinjering BiH te Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Beogradu.


Na konferenciji će biti prikazano 95 radova iz oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije iz više od šest zemalja, dok će svoja izlaganja na konferenciji imati i neki od najpoznatijih svjetskih stručnjaka iz Njemačke, Španije, Italije, Turske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije...

"Fokus konferencije je na predstavljanju novih tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji koje značajno usavršavaju ovaj sektor čime se postižu bolji prinosi uz minimum korištenja prirodnih resursa. Jedino primjenom novih tehnologija u proizvodnji hrane može se adekvatno odgovoriti izazovima sadašnjice – sve većim potrebama za hranom i smanjenom količinom dostupnih prirodnih resursa", kazali su organizatori.

Program konferencije se realizuje kroz sljedeće sekcije: biljna proizvodnja, zootehnika, nove tehnologije u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, prehrambena tehnologija.
Objavljeno: 27.09.2019