„DAN/NOĆ OTVORENIH VRATA UNIVERZITETA U SARAJEVU“

„DAN/NOĆ OTVORENIH VRATA UNIVERZITETA U SARAJEVU“
Radost nam je i izuzetna čast što vam ove godine, kad obilježavamo 70 godina od osnivanja Univerziteta, predstavljamo integrirani Univerzitet u Sarajevu sa svim potencijalima, mogućnostima i studijskim programima. U sklopu ovogodišnje manifestacije kojom zatvaramo mjesec otvorenih vrata Univerziteta realizirat će se sjajni umjetnički performans kojim slavimo obrazovanje i znanje kao životni puls svih naših fakulteta i akademija. 
Izbor učenika/ce za profesionalni razvoj i nastavak školovanja na našem univerzitetu, odabir životnog puta znanja i umijeća je naš prioritet i zadatak koji namjeravamo i ostvariti. Stoga šaljemo univerzalnu poruku svim mladim ljudima „Budi šta jesi, studiraj šta želiš!“ 
Manifestacija „Dan/noć otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu“ će biti održana u petak 19. 4. 2019. godine s početkom u 15:00 sati u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine (vrt i izložbeni prostori etnološkog odjeljenja).
Ovogodišnje druženje sa učenicima, roditeljima i pedagoškim djelatnicima, osmišljeno u cilju potpore profesionalnoj orijentaciji, priređujemo na zanimljiv i nekonvencionalan način. Svi prisutni imat će priliku uživati u bogatom umjetničkom, kulturnom i muzičkom programu koji je kreiran zajedničkim, kreativnim idejama akademija UNSA.
Osim nekonvencionalnog kulturno-umjetničkog performansa prisutni će osnovne informacije o studijskim programima i fakultetima imati priliku neposredno dobiti uz druženje sa rektorom, prorektorima, alumnijima svih društvenih grupacija, predstavnicima fakulteta i akademija i studentima.
Prigodnim obraćanjem kampanju „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“ najstarijeg i najrespektabilnijeg univerziteta u BiH podržat će i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.
Zadovoljstvo nam je na ovaj način obilježiti i jubileje dviju značajnih institucija u BiH, 70 godina Univerziteta u Sarajevu i 131 godinu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Prisutni će imati priliku upoznati se i sa bogatom tradicijom Zemaljskog muzeja Sarajevo.

Objavljeno: 16.04.2019