DAN OTVORENIH VRATA UNIVERZITETA U SARAJEVU

DAN OTVORENIH VRATA UNIVERZITETA U SARAJEVU

Sa svim prednostima studiranja na najprestižnijem, najstarijem, najraznovrsnijem i najvećem univerzitetu u Bosni i Hercegovini sve zainteresirane maturante iz BiH upoznat ćemo na manifestaciji „Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu“, koja će biti upriličena 11. aprila 2018. godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu od 12 do 17 sati. 

Tog dana naši budući studenti imat će priliku upoznati se sa mogućnostima i načinom studiranja na najstarijem univerzitetu u Bosni i Hercegovini. Tokom manifestacije 25 fakulteta i akademija predstavit će preko 500 studijskih programa, koliko ih je u ovom trenutku, što Univerzitet u Sarajevu čini najraznovrsnijim.

„Dan otvorenih vrata“ održat će se u okviru zajedničke promocije upisa koju Univerzitet u Sarajevu prvi put pokreće ove godine, a koja nosi poruku Ponosni na znanje. Promocija upisa na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2018/2019. godini organizirana je s ciljem jačanja javnog obrazovnog sektora, integriranog promoviranja Univerziteta, te bolje i jasnije informiranosti maturanata, naših budućih brucoša. Kvalitet i tradicija koju pruža Univerzitet u Sarajevu su ono što će diferencirati mlade osobe na tržištu rada po završetku njihovog obrazovanja.

Kako bismo našim budućim studentima olakšali donošenje odluke o odabiru pravog puta za budućnost, a u korak sa današnjim potrebama društva, maturantima i njihovim roditeljima smo omogućili da za informiranost o fakultetima i akademijama koriste web vodič za buduće studente: www.upis.unsa.ba. 


„Dan otvorenih vrata Univerziteta u Sarajevu“ organizira se uz podršku sponzora: Red Bull, Bit Alliance, Tapas, i radijskih partnera: Antena Sarajevo i Radio MIX.

Objavljeno: 11.04.2018