Otvoren 51. Sajam šljive u Gradačcu

Otvoren 51. Sajam šljive u Gradačcu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, danas je u Gradačcu otvorio 51. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene indrustrije – Sajam šljive. Na oko 5000 metara kvadratnih u naredna četiri dana predstavit će se preko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, Njemačke i Turske. Organizator ovogodišnje sajamske manifestacije je Turistička zajednica grada Gradačca, a partner Grad Gradačac.

Svečanu vrpcu presjekli su Nermin Nikšić, pemijer Federacije BiH, Kemal Hrnjić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Edis Dervišagić, gradonačelnik Gradačca i Amir Pašalić, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca.

Dekan Poljoprivredno-prehrambenog fakulte u Sarajevu, Muhamed Brka, govorio je o trensferu znanja i mogućnostima koje u tom pravcu pruža Sajam šljive. Kemal Hrnjić, federalni minister poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva naglasio je važnost inovacija i istraživanja u oblasti poljoprivrede i istakao kako će ministarstvo nastaviti podržavati projekte koji doprinose održivom razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje.



Objavljeno: 28.08.2024