Drugi upisni rok na Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu-Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u akademskoj 2024/2025. Godini

Drugi upisni rok na Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu-Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u akademskoj 2024/2025. Godini


Prijava kandidata na Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa na Univerzitetu u Sarajevu – Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u akademskoj 2024/2025. godini (drugi upisni rok) vrši se isključivo online, putem Informacionog sistema eUNSA i web stranice https://upisi.unsa.ba.

Prijava na Konkurs se vrši u periodu od 26.08.2024. do 13.09.2024. godine do 16.00 sati.


SLOBODNA MJESTA ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA NA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOM FAKULTETU U SARAJEVU U STUDIJSKOJ 2024/2025. godini U DRUGOM UPISNOM ROKU



DOKUMENTI POTREBNI ZA ONLINE PRIJAVU NA KONKURS

 

Prijave na Konkurs za upis u prvu godinu I ciklusa studija i integrisanog studija vrše se isključivo online, putem informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba).

Podaci o kandidatima koji su srednju školu završili u Kantonu Sarajevo prilikom registracije povezuju se sa podacima u sistemu EMIS.

Kandidati koji su završili srednju školu po međunarodnim programima u Kantonu Sarajevo dužni su skenirati i uploadovati dokumente koji se ne nalaze u sistemu EMIS.

Kandidati koji su srednju školu završili izvan Kantona Sarajevo, dužni su skenirati i uploadovati sljedeće originalne dokumente:

 - svjedočanstva o završenim razredima srednje škole završene u Bosni i Hercegovini u

četvorogodišnjem trajanju odnosno odgovarajuće priznate dokumente za kandidate koji srednju školu nisu završili u Bosni i Hercegovini (ukoliko su dokumenti u postupku ekvivalencije, prilaže se potvrda kao dokaz da je postupak ekvivalencije u toku)

 - diplomu o završenoj srednjoj školi,

 - izvod iz matične knjige rođenih,

 - uvjerenje o državljanstvu,

 - dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima, kao i dokumente relevantne za dokazivanje statusa pripadnosti kategoriji djece šehida i poginulih boraca, djece ratnih vojnih invalida, djece dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i djece bez oba roditelja.

 

Prijave podnesene putem informacionog sistema eUNSA poslije roka utvrđenog Konkursom kao i nepotpune prijave, neće se uzimati u razmatranje.


ZA SVA TEHNIČKA PITANJA PRILIKOM REGISTRACIJE KANDIDATA NA PLATFORMU ZA ONLINE UPIS MOLIMO KONTAKTIRAJTE UNIVERZITETSKI TELEINFORMATIČKI CENTAR NA TELEFON 033 560 240 ili na e-mail administracija@utic.unsa.ba

 

RANGIRANJE KANDIDATA

Prvi ciklus studija

Rangiranje kandidata i prijem studenata u prvu godinu studija vršit će se u zavisnosti od broja bodova koje kandidat osvoji na osnovu:


Općeg uspjeha iz sva četiri razreda srednje škole,

Ostvarene prosječne ocjene iz sljedećih predmeta relevantnih za studij na Univerzitetu u Sarajevu - Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu:


Maternji jezik,

Biologija,

Hemija


Rezultata ostvarenih na takmičenjima učenika srednjih škola iz predmeta relevantnih za studij.

 

ZA UPIS U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA

U STUDIJSKOJ 2024/25. GODINI

 

UPIS

Kandidati koji u skladu s konkursom i objavljenim konačnim rang-listama budu primljeni u prvu godinu prvog ciklusa obavezni su dostaviti orginalnu dokumentaciju i izvršiti upis do roka koji bude utvrđen u konkursu.


Za upis potrebno je predati u studentsku službu:

Originalnu diploma sa svjedočanstvima o završena sva četiri razreda srednje škole (isključivo original)

 Izvod iz matične knjige rođenih (može ovjrena kopija)

Uvjerenje o državljanstvu da nije starije od 6 mjeseci, može ovjerena kopija

Prijava za upis koju će kandidat/kandidatkinja isprintati sa svog profila koji je kreirao/kreirala prilikom upisa na http://upis.unsa.ba

Upisni materijal (indeks, upisni list, semestralni list, dva prijavna lista ŠV.20)


Ovaj komplet indeks sa upisnim materijalom dobit će te na šalteru studentske službe uz prethodno izvršenu uplatu u banci ili pošti) Sve uplate koje se odnose na upis bit će objavljene na web stranici i oglasnoj ploči fakulteta.

Dvije fotografije 4X6 cm

Ljekarsko uvjerenje se vadi isključivo iz Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu (Ul. Patriotske lige 36, od 8h – 14h) /redovni i redovni-samofinansirajući student (12.09.2024. god. – prema rasporedu predviđenom za student PPF)


Dokaz o uplati školarine

Dokaz o uplati naknade za korištenje biblioteke i informatičke opreme

Dokaz o uplati naknade za razvoj informacionog sistema PPF i

Dokaz o uplati naknade za razvoj informacionog sistema Rektorat UNSA

Osiguranje studente (uplaćuje se preko uplatnice)

Izjava o gramatičkom rodu (preuzima se na šalteru studentske službe)

Ugovor o studiranju u dva primjerka (biće dostupan na WEB stranici fakulteta i na šalteru studentske službe)

SVE POTREBNE UPLATE ZA UPIS NA I CIKLUS STUDIJA BIT ĆE OBJAVLJENE NA WEB STRANICI I OGLASNOJ PLOČI FAKULTETA.

STUDENTI KOJI NISU DRŽAVLJANI BIH OBAVEZNO TREBAJU DONIJETI:


Prijavu ili Rješenje o mjestu boravka u BiH

Nostrificirane dokumente o završenom srednjem obrazovanju

 

V A Ž N O !!!

DJECA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA, RATNIH VOJNIH INVALIDA I DOBITNIKA RATNIH PRIZNANJA I ODLIKOVANJA, KAO I DJECA BEZ OBA RODITELJA, KOJI SU PRIMLJENI KAO REDOVNI I REDOVNI-SAMOFINANSIRAJUĆI STUDENTI, SU OSLOBOĐENI PLAĆANJA ŠKOLARINE SAMO AKO IMAJU PREBIVALIŠTE NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVA.

PRILIKOM UPISA JE POTREBNO DOSTAVITI VALIDNU POTVRDU O PRIPADNOSTI POSEBNIM KATEGORIJAMA KAO I POTVRDU O PREBIVALIŠTU NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVA – CIPS.



ŠKOLARINA


Prvi ciklus studija (trogodišnji - 180 ECTS)

Redovan studij 100,00 KM za jednu studijsku godinu

Redovan samofinansirajući studij 1200,00 KM za jednu studijsku godinu (mogućnost plaćanja u dvije rate),

Vanredan studij 900,00 KM za jednu studijsku godinu (mogućnost plaćanja u dvije rate)


Prva rata studija se uplaćuje odmah prilikom upisa, a druga rata prilikom upisa u ljetni semestar.

  


Objavljeno: 28.08.2024