Projekat “Urbana poljoprivreda - Veliki odmor u urbanom vrtu”

Projekat “Urbana poljoprivreda - Veliki odmor u urbanom vrtu”


Projekat “Urbana poljoprivreda - Veliki odmor u urbanom vrtu” koji je finansiran od strane Općine Centar, a implementiran angažmanom stručnjaka Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zajedno sa učenicima i uposlenicima pet osnovnih škola sa područja iste Općine, zabilježio je zavidne rezultate.
Učesnici u projektu iz OŠ „Hasan Kaimija“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Nafija Sarajlić“, „Alija Nametak“ i „Šip“ pokazali su koliko im nedostaju aktivnosti koje podrazumijevaju rad i druženje u prirodi, a ujedno njihove male “laboratorije” u prirodi daju plodove kao rezultat njihovog vlastitog rada. Projekat je realizovan u periodu 2023-2024. godina. 

Završna manifestacija Projekta će biti održana u ponedjeljak, 22.aprila 2024. godine (Dan Planete Zemlje)  sa početkom u 10 sati u Amfiteatru A1 Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Bit će nam čast i zadovoljstvo ugostiti vas na Poljoprivredno-prehrambenom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu - budite nam dragi gosti!

POZIVNICU PREUZMI OVDJE
Objavljeno: 17.04.2024