ASOCIJACIJA STUDENATA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOG FAKULTETA SARAJEVO I OVE GODINE ORGANIZUJE TAKMIČENJE U SKLOPU OGLEDNOG POLIGONA NA BUTMIRU

ASOCIJACIJA STUDENATA POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOG FAKULTETA SARAJEVO I OVE GODINE ORGANIZUJE TAKMIČENJE U SKLOPU OGLEDNOG POLIGONA NA BUTMIRU

Nakon prethodno uspješnih organizacija CATCHaCORN takmičenja, Asocijacija studenata Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sarajevo i ove godine priprema zanimljivu manifestaciju u okviru koje studenti i maturanti srednjih škola pokazuju svoja umijeća, u tri zanimljive discipline na oglednom poligonu u Butmiru, na Ilidži.


Ovo treće po redu takmičenje će se održati 21. oktobra, a mladima će biti prilika da se dokažu u brzini branja kukurza, ali i dokažu svoju preciznost. 


Tri različite discipline

Sve prijavljene ekipe očekuje takmičenje u tri discipline:


CATCHaCORN - takmičenje u brzini berbe kukuruza,

RobinHUNT - gađanje lukom i strijelom,

BasketCORN - ubacivanje klipova kukuruza u sepet

Iz ASPPF pozivaju sve studente bilo kojeg univerziteta, bez obzira na ciklus studija, kao i učenike četvrtih razreda srednjih škola da prijave svoju ekipu i uzmu učešće na ovom zanimljivom događaju. Nakon izvršenih prijava, ekipama će biti dostavljen detaljan opis načina takmičenja i pravila.


Kako do prijave?

Bez obzira na ranije učešće na takmičenju, svi zainteresirani se mogu prijaviti, uslov je  formirati tim od tri osobe koje nemaju više od 27 godina. Timovi trebaju imati unaprijed određeno ime ekipe koja se sastoji od dva standardna člana i vođu tima.


Mladi se uhvatili u koštac s poljem kukuruza


Prijaviti se možete do 18. oktobra na ovom linku.


Vrijedne nagrade

Učesnike očekuju vrijedne nagrade, certifikat za sve prijavljene, pehar za najbolje uz 1.000 KM za prvo mjesto, drugo mjesto 700 KM i treće mjesto 500 KM, te mnogobrojne utješne nagrade.


Osim sjajne atmosfere i druženja sve posjetitelje očekuje dobra muzika, predah uz vrući obrok i čaj.


Vrijeme otvaranja takmičenja i detaljna agenda će naknadno biti objavljena i dostavljena, te u slučaju vremenskih neprilika takmičenje će biti odgođeno, a o istom će blagovremeno obavijestiti iz ASPPF.



Objavljeno: 12.10.2023