SEMINAR: DIGITALIZACIJA I TRENDOVI U OSIGURANJU SLJEDIVOSTI ZA SEKTOR PROIZVODNJE I PRERADE MESA

SEMINAR: DIGITALIZACIJA I TRENDOVI U OSIGURANJU SLJEDIVOSTI ZA SEKTOR PROIZVODNJE I PRERADE MESA

Na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Sarajevo 12.05.2023. godine održan je seminar pod nazivom „Digitalizacija i trendovi u osiguranju sljedivosti za sektor proizvodnje i prerade mesa“.


Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo ugostio je stručnjake iz oblasti sljedivosti i regulative na događaju održanom 12.05.2023. godine pod nazivom „Digitalizacija i trendovi u osiguranju sljedivosti za sektor proizvodnje i prerade mesa“.


Predavači, među kojima su doc.dr. Almir Toroman – Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo, Selmir Velić – Glavni veterinarski inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, Nevena Kravec-Stevanović i Haris Poturković ispred GS1 Bosne i Hercegovine i Tobias Matthies - fTrace, prezentirali su teme koje su od iznimnog značaja za proizvođače i prerađivače mesa. Tokom događaja, predstavljene su ključne aspekte sljedivosti i zakonske regulative te su predstavljeni primjeri rješenja za sljedivost kao što je ftrace. Predavači su također istaknuli značaj GS1 standarda u ovom području, posebno standarda za identifikaciju, te su predstavili GS1 sistem sljedivosti.


U diskusiji nakon predavanja, sudionici su imali priliku postaviti pitanja i raspravljati o temama koje su obrađene. Ovaj događaj je bio izuzetno koristan za sve sudionike koji su dobili nova znanja i informacije koje će im pomoći u daljnjem razvoju njihovih poslovanja.


Organizatori ovog događaja su Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Sarajevo i GS1 Bosne i Hercegovine, a događaj je okupio oko 40 predstavnika kompanija, inspekcijskih tijela, te stručnjake iz područja sljedivosti i regulative.

Zahvaljujemo svim predavačima i sudionicima koji su doprinijeli uspješnosti ovog događaja.



Objavljeno: 14.05.2023