MOGUĆNOSTI FINANSIRANJA I PRIPREMA PRIJEDLOGA - SMARTWATER RADIONICA

MOGUĆNOSTI FINANSIRANJA I PRIPREMA PRIJEDLOGA - SMARTWATER RADIONICA


Druga radionica o mogućnostima finansiranja i izradi prijedloga održana je u na Poljoprivredno prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu od 31.01. do 03.02.2023. Cilj radionice bio je trening i razmjena informacija između članova SMARTWATER projekta i ključnim stakeholderima o mogućnostima finansiranja i razvoju koncepta prijedloga novih projekata.

 

Stručna predavanja o mogućnostima finansiranja održala je Ivana Cavoski iz Centra za napredne mediteranske agronomske studije (CIHEAM), Bari, Italija. Predavanja o strukturnim i finansijskim aspektima predložene projektne ideje su također održali Virginia Belsanti i Nour Samir.

 

Radionici je lično prisustvovalo dvadesetak učesnika iz Portugala, Italije i Bosne i Hercegovine. Osim toga, drugi članovi projektnog konzorcijuma pratili su sastanak online. Organizaciju događaja je sproveo SMARTWATER projektni tim sa Poljoprivredno prehrambenog fakulteta.

 

Među učesnicima se razgovaralo o mnogim sjajnim idejama, a ovaj događaj je poslužio kao odlična prilika da svi razmijene mišljenja, identifikuju zajedničke ciljeve i počnu pripremati prijedloge projekata koji bi osigurali buduću uspješnu saradnju Poljoprivredno prehrambenog fakulteta sa drugim institucijama.









Objavljeno: 07.02.2023