SAJAM STIPENDIJA

SAJAM STIPENDIJA

Šta je to Sajam stipendija?

To je projekat Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu gdje se na jednom mjestu okupljaju različite domaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje nude i predstavljaju različite oblike finansijske i druge vrste podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studiranje i profesionalno usavršavanje u Bosni i Hercegovini i/ili inostranstvu. Sajam stipendija se održava od 2010. godine, a od 2017. godine postao je dio agende još jednog univerzitetskog događaja u cilju promocije internacionalizacije univerziteta, obogaćivanju postojećih i sklapanja novih partnerstava – Međunarodna sedmica obuke osoblja (Staff week).

Kome je Sajam stipendija namijenjen?

Iako organizovan od strane Univerziteta u Sarajevu, Sajam stipendija je namijenjen svima koji su zainteresovani za različite oblike podrške za kontinuirano profesionalno usavršavanje i cjeloživotno učenje (srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija, zaposleni i ostale kategorije). 

Uskoro:

12ss

12. sajam stipendija

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu po dvanaesti (12) put organizira svoj tradicionalni, međunarodni i jedinstveni Sajam stipendija u Bosni i Hercegovini. Sajam će se održati u srijedu, 26. oktobra 2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II).

Partneri sajma

Dvanaesti sajam stipendija organiziramo u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske, Campus France i Francuskim institutom.

O sajmu

Nakon pauze od skoro tri godine konačno imamo mogućnost da sajam ponovo bude uživo, te će se svi izlagači moći susresti i razmijeniti informacija sa posjetiocima sajma. Ove godine ćemo prezentirati programe stipendiranja koji su dostupni našim studentima, nastavno/naučnom i nenastavnom osoblju kao i onima koji žele nastaviti školovanje, profesionalno usavršavati ili se dodatno obrazovati u inostranstvu. Na sajmu se, kao i predhodnih godina, mogu predstaviti sve moaće i međunarodne institucije (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i ostali) koje predstavljaju svoju ponudu za različite oblike finansijske podrške.

Posjetioci

Posjetitelji Sajma su srednjoškolci, studenti dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija i druge osobe zainteresovane za obrazovanje i profesionalno usavršavanje. Pozivamo vas da posjetite sajam i dobijete potrebne informacije i pronađete prilike za boravak u inostranstvu, kao i da dobijete mnoge promotivne poklone koje institucije donose u Sarajevo. Sajam stipendija će biti otvoren od 10:00 do 15:00 sati. Registracija nije potrebna.

>>> Poziv za izlagače <<<

Koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane institucije koje u okviru svog djelovanja imaju ponude za studiranje i/ili profesionalno usavršavanje u BiH ili u inostranstvu, bez obzira da li imate trenutno otvoren poziv ili ne. Sajam je dobra prilika da upoznate sve zainteresirane sa svojim programom i ponudama. Svi zainteresovani izlagači (institucije) mogu se registrovati putem linka do 10. oktobra 2022. godine. Zbog ograničenog broja izlagača, kao i uzimajući u obzir prethodna učešća, Služba za međunarodnu saradnju zadržava pravo da izvrši odabir izlagača.

REGISTRACIJA ZA IZLAGAČEObjavljeno: 25.09.2022