POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2022

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA HUMANITY IN ACTION LJETNIM PROGRAMIMA 2022


Humanity in Action BiH otvara poziv dostavljanje prijava studenata_tica na učešće na virtuelnom ljetnom programu o ljudskim pravima koji organizuje Humanity in Action ured u Sarajevu (6. juni – 30. juni. 2022. godine), ljetni program koji organizuje danski Humanity in Action ured koji će se održavati u Kopenhagenu uživo (6. juni – 30. juni 2022.), te na „Mapping Inequities“ Fellowship, koji će se održavati virtuelno (1. jun – 17. jun. 2022. godine).

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente_ice dodiplomskog studija, Master studija, kao i za one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Naši interdisciplinarni ljetni programi svake godine se istovremeno održavaju u šest gradova i okupljaju preko 110 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Poziv za prijave otvoren je do 13. februara 2022. godine putem online aplikacije. Budite jedan od studenata_tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Za sva dodatna pitanja i informacije posjetite Facebook stranicu Humanity in Action BiH ili pošaljite mail na bosnia@humanityinaction.org.Objavljeno: 09.01.2022