NAGRADA VERA ŠNAJDER

NAGRADA VERA ŠNAJDER

Ovim putem vas želimo obavijestiti o prilici za prijavu za nagradu za studentice „Vera Šnajder“. Nagrada Vera Šnajder omogućava mladim istraživačicama iz Bosne i Hercegovine u ranoj fazi karijere, da prisustvuju i sudjeluju na međunarodnim konferencijama izvan BiH koje su relevantne za njihovo trenutno istraživanje.

 

Uslovi za aplikaciju su:

-        da ste redovna studentica dodiplomskog/magistarskog/doktorskog studija upisani u polje srodnih, prirodnih i tehničkih nauka u Bosni i Hercegovini (inženjerstvo, matematika, fizika, hemija itd.);

-        da ste BiH državljanin;

-        da ste društveno angažirani u Bosni i Hercegovini;

-        da ste uključeni u naučni rad/istraživački projekat koji se može prezentirati na konferenciji/radionici ili da ste sposobni pokazati vještine ključnog učenja sa konferencija/radionica u Bosni i Hercegovini;

 

Ukupni iznos bespovratnih sredstava finansirat će Fondacija za budućnost Bosne i Hercegovine. Fondacija ima za cilj transformirati Bosnu i Hercegovinu u prosperitetnu naciju koja može odgovoriti izazovima 21. stoljeća. To čini osnaživanjem mladih kroz neformalno obrazovanje, pristup tehnologiji i razvoj vještina svjetske klase. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosit će do 5.000 KM za troškove putovanja i konferencija.

 

Dodatne informacije za prijave možete naći u prilogu ili putem linka: https://www.bhfuturesfoundation.org/vera-snajder-award#Tips.


Služba za NIR

Rektorat UNSA



Objavljeno: 12.04.2021