VII STUDENTSKI KONGRES HRANA-ISHRANA-ZDRAVLJE – NAJAVA I POZIV ZA UČEŠĆE

VII STUDENTSKI KONGRES HRANA-ISHRANA-ZDRAVLJE – NAJAVA I POZIV ZA UČEŠĆE

Datum događaja: 20.-22. oktobar 2022.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti akademsku zajednicu BiH da će se u periodu od 20. do 22. oktobra 2022. u Sarajevu održati VII Studentski kongres Hrana-Ishrana-Zdravlje s međunarodnim učešćem.

Organizatori kongresa su fakulteti grupacija medicinskih nauka, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka i humanističkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Studentski kongres Hrana-Ishrana-Zdravlje promovira univerzalne vrijednosti zajedništva i multidisciplinarnog pristupa u osiguranju zdravstveno ispravne hrane i adekvatne prehrane kao osnovnih preduslova osiguranja i unapređenja zdravlja stanovništva. Kongres se priprema i realizira uz aktivno učešće studenata fakulteta – organizatora skupa, čime je ostvaren i edukativni cilj razvijanja znanja i vještina potrebnih za uspješnu pripremu i realizaciju naučnih skupova kao značajnog oblika akademskog djelovanja.

Prijava radova za VII Studentski kongres Hrana-Ishrana-Zdravlje je u toku.

Pozivamo studente da prijave svoje radove, a sve ostale da nas prate na web stranici www.hranaishranazdravlje.ba i društvenim mrežama (https://www.facebook.com/hiz2018/ i https://www.instagram.com/hiz.official/)

Studentski kongres Hrana-Ishrana-Zdravlje ne naplaćuje kotizaciju za učešće i realizira se uz podršku fakulteta-organizatora skupa, Univerzitetskog tele-informatičog centra (UTIC) Univerziteta u Sarajevu i sponzora.


PREUZMI : VII STUDENTSKI KONGRES HRANA-ISHRANA-ZDRAVLJE – NAJAVA I POZIV ZA UČEŠĆE


 

Za Organizacioni odbor

Prof.dr. Jasmina Đeđibegović

Objavljeno: 26.06.2022