U N I V E R Z I T E T U S A R A J E V U
POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI
FAKULTET
U skladu sa članom 41. Pravila
studiranja za treći ciklus studija na Univerzitetu u Sarajevu, Vijeće
doktorskog studija Fakulteta daje
O B A V J E Š T E NJ E
O PREZENTACIJI REZULTATA RADNE VERZIJE PROJEKTA
DOKTORSKE DISERTACIJE
Mr. Edina Šertović, student studijskog programa III ciklusa studija-Prehrambene tehnologije
prezentirat će rezultate radne verzije projekta doktorske disertacije pod
naslovom:
«UTICAJ OMJERA KRAVLJEG I SOJINOG MLIJEKA, PROBIOTIČKIH KULTURA I VOĆNIH KONCENTRATA NA
KVALITATIVNE ASPEKTE VOĆNO FERMENTIRANIH NAPITAKA»
Pred Komisijom u sastavu:
1.
Dr. Enisa
Omanović-Mikličanin, doktor hemijskih nauka, redovni
profesor Poljoprivredno-prehrambenog
fakulteta Univerziteta u Sarajevu za oblast Primijenjena hemija u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, predsjednik,
2.
Dr. Zlatan
Sarić, doktor poljoprivrednih nauka, redovni profesor
Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta
Univerziteta u Sarajevu za oblast Tehnologija
prehrambenih proizvoda animalnog porijekla, mentor-član,
3.
Dr. Rajka
Božanić, doktor biotehničkih nauka, redovni profesor
Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na predmetima
Tehnologija fermentiranih mliječnih napitaka, sireva i surutkinih proteina, član,
4.
Dr. Miroljub
Barać, doktor biotehničkih nauka, redovni profesor
Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu za oblast Biohemija, član.
Prezentacija će
biti održana 25.09.2019. godine sa početkom u 1000 sati u Sali za sjednice
Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Sarajevo, 05. 09. 2019. godine